Over Arcen

Arcen is dé toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland.
De restanten van de tolpoort 'de Schanstoren' en het nooit voltooide kanaal ' de Fossa Eugeniana' op de grens met het Duitse Straelen herinnert nog aan deze vestingshistorie.
Een deel van het kanaal, samen met enkele schansen zijn goed te verkennen tijdens een mooie wandeling. Toeristisch Arcen is een prima uitvalsbasis voor vele fiets-en wandelroutes.

Limburgers houden van lekker eten en een 'pilske' op zijn tijd. In Arcen kunt u op een van de vele terrassen in het centrum genieten van tongstrelende gastronomie.
Verschillende streekprodukten worden op traditionele en vernieuwende wijze bereidt. Of liever slenteren door de straatjes en langs de Maas met een ijsje in de hand?


- Liefde voor Limburg
 

Kom snel!

Klik hier voor een routebeschrijving naar Arcen!

Activiteiten

hjbrouwerij

Hertog Jan

Bezoek de Hertog Jan brouwerij en volg het complete brouwproces. Ruik de hop, proef de mout en geniet van het bier. Op de website kunt u de rondleiding boeken en precies zien hoelaat de rondleiding start.
Verder is er tegenover de brouwerij ook een restaurant genaamd “De Proeverij” waar u heerlijk kunt eten en alle bieren van Hertog Jan kunt proeven.
Hertog Jan
ijsvogel

De IJsvogel

Graanbranderij De IJsvogel stookt ruime zestig verschillende jenevers, kruidenbitters en likeuren, organiseert workshops likeur maken en fiets- en wandelroutes. Ook kun je hier een lekker hapje eten.
Bij de ijsvogel is het ook mogelijk om een escaperoom te beleven.
De IJsvogel
kasteeltuinen

Kasteeltuinen

Kom genieten in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Er zijn meer dan 15 tuinen, de vele vijverpartijen en watervallen. Er zijn volop prachtige plekjes om op een bankje te genieten en inspiratie op te doen.
Kasteeltuinen
thermaalbad

Thermaalbad

Kom volledig tot rust tijdens een dagje wellness bij Thermaalbad Arcen. Ontdek de behandelingen en arrangementen. Pure ontspanning gegarandeerd! Geniet van de sauna, binnen zwembad, buitenzwembad en nog veel meer.
Thermaalbad

Restaurants

Bekijk hier een selectie aan eet- en drinkgelegenheden die Arcen te bieden heeft.
Klik op onderstaande links voor de websites van de eet- en drinkgelegenheden.
Voor verdere opties verwijzen we u graag door naar Tripadvisor